De eikenbladhortensia

Eikenbladhortensia

De eikenbladhortensia is niet zo bekend als andere hortensia soorten, maar zeker zo mooi. Zoals de naam eigenlijk al aangeeft is deze plant te herkennen aan het blad. Deze bladeren lijken namelijk erg op de bladeren van een eikenboom. Met een bloeitijd van ongeveer drie maanden en een hoogte van zo’n anderhalve meter is deze plant een echte aanwinst voor iedere tuin.

Bloeiperiode en kleur

Zodra de plant twee jaar oud is zal hij in de bloeiperiode haar witte bloemblaadjes laten zien. In juli, augustus en september kan je genieten van de bloemen. Omdat de plant breeduit groeit krijg je een ware bloemenzee in de tuin, prachtig om te zien.

'Ruby Slippers'

Standplaats en verzorging

De eikenbladhortensia is een plant die niet mooier wordt van snoeien, maar wel sneller groeit als je haar snoeit. De nieuwe knoppen bevinden zich onder de oude bloemen. Als je deze oude bloemen verwijdert, zijn er ook geen nieuwe knoppen voor het volgend seizoen. Deze plant houdt van halfschaduw, maar de zon is geen natuurlijke vijand. Zorg er wel voor dat de grond goed vocht vasthoud, anders is een zonnige standplaats geen goed idee.

Vrolijk je tuin op

Een erg mooie plant met een lange bloeiperiode die niet na één seizoen doodgaat. Wat wil je nog meer? Dus ga naar het tuincentrum en kies een mooie uit.