Een Frans balkon in ons kikkerlandje

balkonhek-glas

Vrijstaande huizen hebben vaak tuinen, flats hebben vaak balkons en studentenhuizen hebben vaak een Frans balkon. Maar wat is een Frans balkon? Een Frans balkon is technisch gezien geen balkon, maar een hek die je voor een deur kan plaatsen die naar binnen opengaat. Dit wordt vaak bij studentenhuizen gedaan, omdat de ramen niet open kunnen en zo komt er alsnog frisse lucht naar binnen. Franse balkons vind je vaak op 2e of 3e verdiepingen van gebouwen die uitkijken op drukke straten of als het gebouw in een drukke stad is. Hierdoor is er niet altijd plek voor een balkon om op te staan.

Waarom je een Frans balkon zou moeten nemen

Toch willen sommige mensen zelf een Frans balkon laten bouwen. Dit hoeft namelijk niet alleen bij studentenhuizen. Bij gasthuizen of schuurwoningen hebben de 2e verdiepingen ook vaak een Frans Balkon, zodat het toch frisse lucht kan krijgen. Vaak worden balustrades gebruikt voor dit soort huizen, zodat de deur open kan, maar je niet uit het gebouw kan vallen. Een balustrade balkon is speciaal gemaakt om deze gevaarlijke situaties te voorkomen. Ook worden ze van glas gemaakt, net zoals in Frankrijk. Hier duidt het wordt Frans Balkon officieel van af. In Frankrijk hebben de meeste gebouwen balkons met deuren die naar binnen opengaan en dan een hekje ervoor.

Zonnen met een Frans balkon

Maar waarom zou je een Frans balkon willen als je er niet op kan staan of zitten? Sommige mensen willen een Frans Balkon, zodat ze wat verfrissing binnen krijgen. Deze mensen willen vaak niet op hun balkon staan. Via een Frans balkon kan je voor het balkon zitten en alsnog genieten van de zon of de wind die binnenkomt. Vaak zijn normale balkons duurder en zo is het goedkoper om alsnog van je balkon te kunnen genieten. Het beste is om je Frans balkon aan de zijkant van je woning te plaatsen, zo krijg je genoeg zon binnen.