Kies voor meer gemak met een elektrische e-bike dames

Een goede damesfiets is een handig vervoermiddel in de stad. Als je van A naar B wilt in een druk centrum is het met de auto vaak aanschuiven in de rij en het openbaar vervoer is druk of rijdt niet altijd op tijd. Om dan toch snel ergens te geraken is de fiets een goed alternatief.

Ook makkelijk in de stad

Transportfietsen

Een damesfiets kun je ook aanschaffen in een elektrische variant zodat je er optimaal van kunt profiteren als je in de stad of ergens anders fietst. Het terrein in de stad is niet altijd even vlak en vaak sta je stil of dien je weer op te stappen om verder te kunnen. Met een elektrische damesfiets is dit makkelijk te realiseren. Op het moment dat je opstapt begint de hulpmotor te draaien en kun je gebruik maken van de trapondersteuning die het fietsen een stuk lichter maakt.

Kies zelf hoeveel hulp je wilt

De trapondersteuning is instelbaar in meerdere standen zodat jij zelf kunt bepalen hoe sterk je deze laat meewerken tijdens het fietsen. Wil je graag zelf nog zoveel mogelijk meetrappen dan stel je de ondersteuning minimaal in. Heb je echter meer moeite om zelf vooruit te komen? Dan kun je er ook voor kiezen de trapondersteuning zwaarder te laten meedraaien zodat jij met zo min mogelijk inspanning toch goed vooruit komt.

Tot 25 kilometer per uur ondersteund

De trapondersteuning kun je mee laten werken tot maximaal 25 kilometer per uur. Mocht je harder willen fietsen dan stopt deze ermee en dien je het geheel op eigen kracht te doen. Dit is het geval bij alle types elektrische fietsen. Wil je graag harder met ondersteuning? Dan kun je kiezen voor een speed pedelec maar hiervoor gelden wel andere regels dan voor e-bikes.

Kijk en vergelijk de damesfietsen

Een e-bike dames kun je van verschillende merken kopen. Ze hebben allemaal hun eigen kenmerken en daarom is het verstandig eerst goed te bekijken wat deze allemaal inhouden. Kijk wat je belangrijk vindt om op je elektrische damesfiets te hebben en maak op basis daarvan je keuze.