Zet je vca diploma altijd op je cv

vca diploma

Wanneer je werkzaam bent in de bouw of een aanverwante sector dan is een vca diploma geen overbodige luxe. Het is weliswaar geen verplicht diploma vanuit de wetgeving maar dat kan nog komen. Bovendien leer je wel veel onmisbare kennis over hoe je veilig en gezond te werk moet gaan in jouw sector. Het is dan ook geen verplicht maar wel een zeer gewild diploma. 

Wat leer je ermee?

Veiligheid is in een sector als de bouw maar ook in de transportsector ontzettend belangrijk. Je mag niet onderschatten hoeveel ongelukken er kunnen gebeuren als mensen onvoorzichtig zijn of simpelweg niet weten hoe ze veilig moeten handelen. Daar is de vca voor bedacht. Je leert in een vca cursus hoe je zo veilig mogelijk kunt werken. De definitie van veiligheid heeft bovendien door de jaren heen een meer uitgebreide betekenis gekregen. Tegenwoordig leer je bijvoorbeeld ook hoe je zo goed mogelijk kunt handelen om gezondheid en milieu in acht te nemen. 

Een waardevol diploma

Wanneer je dus dit diploma haalt, en je gaat uiteindelijk overstappen naar een andere werkgever, dan moet je dit absoluut op je CV zetten. Want het is zeer waardevolle kennis die je bezit en die je door kunt geven aan anderen.