Algemene informatie over de entresolvloer
Als je het maximale wilt halen uit je bedrijfsruimte, dan kan je kiezen voor een entresolvloer. Deze term komt uit het Frans, entre betekent namelijk tussen en sol betekent vloer. Deze tussenverdieping wordt ook wel een etagevloer genoemd. Ondanks dat deze niet wordt meegerekend als daadwerkelijke, is het een waardevolle toevoeging aan je bedrijfshal. Je verdubbelt namelijk gemakkelijk je hoeveelheid vierkante meters zonder dat hier een grote verbouwing voor nodig is. De vloer is namelijk gemakkelijk in en uit elkaar te halen en bestand tegen zware voorwerpen zoals een palletwagen.
Hoe bereken je de prijs van een entresolvloer?
De kosten van de vloer zijn natuurlijk afhankelijk van welke materialen gebruikt worden voor de vloer. Hoe lichter het draagvermogen, hoe lichter de materialen. Lichte materialen zijn vaak goedkoper, dit kan leiden tot grote besparingen van de gehele constructie kan hierop worden aangepast. Verder is de mate van overspanning erg belangrijk, hoe groter deze is hoe duurder de vloer vaak wordt. Deze kan berekend worden met een formule. Het is altijd een goed idee om elk geval apart te bekijken. Entresolvloeren worden namelijk geregeld op maat gemaakt, hierdoor verschillen de verhoudingen en daarmee ook het draagvermogen.
Wat kost een entresolvloer?
De kosten van een entresolvloer zijn opgebouwd uit verschillende aspecten. Ten eerste zijn de materialen belangrijk, zoals hierboven ook besproken. Verder is de montage ook een kostenpost. Dit moet namelijk gedaan worden door experts, hiervoor geldt hoe ingewikkelder de constructie hoe duurder montage vaak is. Daarbij kan je ook accessoires aanschaffen bij je vloer. Denk hierbij aan trappen, leuningen, hekken of andere zaken zoals beveiliging. Vaak worden de kosten van de vloer berekend per meter. Dit is het beste, omdat zo alle kosten het meest precies kunnen worden uitgerekend. Er zit enig prijsverschil tussen de vloeren, die kan oplopen doordat het per vierkante meter is.