De feiten over dieplader transport

8 Transport

Voor het vervoer van grote, zware en/of vooral hoge objecten, wordt vaak gebruik gemaakt van dieplader transport. Maar wat is dat nou eigenlijk? En wat zijn de voordelen van dieplader transporten? Voordat we kijken naar de voordelen moeten we eerst maar bij het begin beginnen, want wat is een dieplader? Een dieplader is een speciaal soort oplegger met een verlaagde laadruimte die zich tussen de nek van de oplegger en de achterste assen bevindt. Diepladers zijn niet overdekt en daarom vooral geschikt voor het vervoer van grote, zware en/of hoge zaken die niet op een andere manier vervoerd kunnen worden en die niet gevoelig zijn voor de invloeden van wind en/of water.

Waarvoor gebruik je een dieplader?

Dieplader transport wordt veelal gebruikt voor objecten die te groot, te zwaar en/of te hoog zijn voor andere vormen van transport. In een vrachtwagen passen deze objecten niet en in combinatie met een normale oplegger zouden ze de in het verkeersreglement maximaal toegelaten hoogte overschrijden. Dit levert problemen op onderweg, bijvoorbeeld bij bruggen, viaducten of tunnels die te laag zijn om doorgang te geven aan dergelijke hoge transporten. Dankzij de verlaagde oplegger van een dieplader is het geheel tijdens het transport minder hoog en zijn er dus meer mogelijkheden.

Wat zijn de voordelen?

Dankzij een dieplader transport kunnen goederen, onderdelen, materialen en machines die anders te hoog of te groot zijn toch vervoerd worden. Ondanks de hoogte en het formaat van deze objecten, kunnen problemen op de weg toch vermeden worden. Zo kan vervoer van deze zaken veilig en snel plaatsvinden. Door zijn grote formaat kan een dieplader verrassend veel vervoeren. Een nadeel kan wel zijn dat diepladers niet overdekt zijn, hier moet rekening mee gehouden worden bij de keuze voor een dieplader. Ook moeten sommige spoorwegovergangen vermeden worden met een dieplader. Toch is voor veel objecten een dieplader het ideale transportmiddel.