Avg systemen in apparaten

AGV 5

Er zijn veel apparaten en machines waarin een agv systeem in kan zitten. Ook bij de machines of apparaten waarbij je het misschien niet zult verwachten zoals bijvoorbeeld een camera. Apparaten met een agv systeem hebben veel sensoren en technologieën om te navigeren. Als er een avg systeem in een apparaat zit kun je dit apparaat zo programmeren dat dit misschien zelf routes kan gaan bepalen in een loods. Er zijn hiervoor voor en nadelen aangezien er hierdoor dus wel wat mensen banen kunnen gaan wegvallen, zeker in de bouwsector. Hierdoor is het wel een dingetje als hierin geïnvesteerd wordt op de werkplaats.

Het verschil in de bouwsector en de logistieke sector

De bouwsector en de logistieke sector zijn verschillende sectoren die wel goed samen kunnen werken. Wel zijn er veel verschillen. De bouwsector houdt zich namelijk bezig met bijvoorbeeld het ontwerpen, bouwen en renoveren van een project. Dit is ook planningen maken wat veel wordt gedaan in de logistiek maar dit is wel een andere manier van plannen. Maar de logistiek controleert meer de stroom van goederen en diensten. Wel kun je als logistiek medewerker in de bouwsector aan het werk, dit is dan wat minder praktisch maar wat meer op kantoor. Kijk dus als je een baan kiest of je de praktische kant of de kantoor kant op wilt.

Wat is een palletmover

Een pallet mover is eigenlijk een machine die pallets verplaatst. Een palletmover wordt ook wel palletwagen genoemd, dit is een hulpmiddel dat vaak wordt gebruikt in de bouwsector. Deze machine kan handgedreven of een elektrisch aangedreven apparaat zijn, dit verschilt in welke bouwsector en welk bedrijf je natuurlijk voor werkt. Een pallet kan zo gemakkelijk van de ene naar de andere kant van het magazijn of bouwplaats verplaatst worden. Zo haal je alle last van de werknemers en kun je sneller veel meer producten verplaatsen. Maar als een palletmover een agv zal hebben zal dit weer banen kosten omdat dit systeem zelfstandig zal zijn.