Wat is een ultrasoon reiniger en hoe werkt het?

6 gereedschap

Wanneer je aan het schoonmaken bent, kan het zijn dat er kleine gaatjes of openingen zijn waar je net niet helemaal bij kunt. Hierdoor blijven deze onrein en stapelt het vuil zich op. Om dit te voorkomen kun je kiezen voor een andere manier van schoonmaken. Om werkelijk bij de meest kleine gaatjes en openingen te komen is een ultrasoon reiniger zeer geschikt. Dit apparaat werkt met geluidsgolven, die niet waarneembaar zijn voor de mens, water en reinigingsvloeistof. Het zorgt ervoor dat dit apparaat snel reinigt zonder dat je er zelf al te veel voor hoeft te doen. Is dit dan een onontdekte luxe?

Hoe werkt het ultrasoon reinigen?

Om ultrasoon te kunnen reinigen zijn er een aantal dingen benodigd: water, reinigingsvloeistof en een ultrasoon reiniger. Het idee van het apparaat is dat vuil schoongemaakt wordt door middel van golven. Deze geluidsgolven zorgen ervoor dat er duizenden kleine luchtbelletjes ontstaan en daarna in elkaar klappen. Dit zorgt ervoor dat er in de reinigingsvloeistof kleine golfjes ontstaan die zich langzaam uitbreiden. Deze golfjes slaan tegen het vuil aan en zorgen ervoor dat dit los weekt en verdwijnt. Doordat het water en de reinigingsvloeistof overal kunnen komen, worden zelfs de kleinste gaatjes goed schoongemaakt en ziet het product er weer uit als nieuw.

Wat zijn de voordelen van ultrasoon reinigen?

Er zijn meerdere voordelen van ultrasoon reinigen. Zoals eerder gezegd, worden alle kleine gaatjes en hoekjes bereikt waar men vaak met de hand niet bij komt. Door de sterkte van de golfjes wordt er bovendien ook nog eens goed gereinigd. Daarnaast zorgt ultrasoon reinigen ervoor dat het product dat schoongemaakt wordt, niet beschadigt. Aangezien er gebruik wordt gemaakt van enkel water en reinigingsvloeistof, voorkomt dit dat er krassen of vlekken ontstaan. Als laatste gaat het ultrasoon reinigen erg snel. De vorm van het product maakt namelijk niet uit voor het reinigen en gaat dus sneller dan met de hand.