Voordelen van een verschoningsmatje

verschoningsmatje

Wat is een verschoningsmatje:

Een matje om je baby te verschonen is iets anders dan een verschoningskussen: Een kussen is dik en gebruik je thuis op de commode of op de tafel. Zo’n kussen is niet bedoeld om mee te nemen als je ergens naar toe gaat: het is door de dikte lastig op te vouwen en neemt veel plek in.

verschoningsmatje

Wanneer gebruik je een matje om je baby te verschonen:

Een matje om je baby te verschonen is dun en opvouwbaar. Het is bedoeld om makkelijk mee te nemen als je er met je baby of peuter op uit gaat. Soms is zo’n matje geïntegreerd in de luier tas, soms maak je gebruik van een los matje. Omdat het matje dun is, neem je het makkelijk mee. Het is net weer iets dikker dan een handdoek, dus ligt je baby er comfortabel op tijdens het verschonen.

Wat zijn de voordelen van een verschoningsmatje:

Een verschoningsmatje is hygiënisch bij het verschonen als je je kindje ergens mee naar toe neemt. Soms zijn er op babyverschoningsplekken in bijvoorbeeld restaurants of pretparken speciale tafels met een verschoningskussen erop aanwezig. Toch is het ook dan prettiger om je baby op een eigen matje te leggen om de luier te verschonen: Het is een openbare plek, dus veel mensen maken gebruik van deze ruimte. Zelfs als je bij familie of vrienden op bezoek bent, is het beter om een matje te gebruiken om je kindje op te leggen: wie weet zijn er huisdieren aanwezig op de plek waar je bent, of nemen de bewoners het iets minder nauw met de hygiëne dan jij. Aan de andere kant zit niet iedereen erop te wachten dat er een baby met een poepluier op zijn of haar tafel of bank verschoond wordt. Om problemen te voorkomen is het ook dan beter om zelf een matje mee te nemen!