Wat is een handig hulpmiddel naast een metaaldetector?

pinpointers

Houd je ook van het zoeken naar en vinden van oude ijzeren en metalen voorwerpen in de grond, zoals oude munten, gebruiksvoorwerpen of resten uit de oorlog? Dan doe je dit natuurlijk met een goed merk metaaldetector. Metaaldetectie is de afgelopen jaren in ons land steeds populairder geworden onder zowel ouderen als jongeren. Maar met een metaaldetector alleen ben je nog niet per se succesvol als metaaldetecteur. Welke accessoires en hulpmiddelen kun je het beste naast je metaaldetector gebruiken om succesvol op pad te gaan? De ideeën en tips in dit blog gaan je daarbij helpen!

Een pinpointer als extra hulpmiddel

Een accessoire die veel mensen op zak hebben die van metaaldetectie houden, is een pinpointers. Een pinpointer kan beschouwd worden als een mini-metaaldetector. Het grote voordeel van dit hulpmiddel is dat je met dit apparaatje, dat op een batterij werkt, heel secuur en precies in zand kunt zoeken. Nadat de grote metaaldetector iets gevonden heeft, kun je met de pointer heel precies zoeken naar de exacte locatie van het metalen of het ijzeren voorwerp dat je zoekt. Hierdoor kost het een stuk minder moeite om kleine of zelf miniem kleine spulletjes te vinden. Pointers schelen je dus tijd, maar kunnen tevens voorkomen dat je gevonden spullen beschadigd tijdens het uitgraven. Doordat je de exacte plek van het gevonden voorwerp kunt bepalen, kun je namelijk veel preciezer graven. Veel detectiepointers zijn waterdicht, zodat je ze ook in drassige grond, zoals natte weilanden of op het strand, veilig kunt gebruiken.

pinpointers

Een tasje om je gevonden spullen in te stoppen

In het assortiment accessoires van liefhebbers van metaaldetectie mag een handig opbergtasje voor gevonden voorwerpen uiteraard ook niet ontbreken. Iedere professionele metaaldetectorist heeft een of meer handige zakjes en tassen bij zich, voor zowel kleinere als grotere vondsten. 

Dichte kleding voor bosrijke gebieden

Ten derde is bij metaaldetectie geschikte kleding van groot belang. Als je op het strand in de zomer gaat detecteren, volstaat luchtige kleding natuurlijk. Een heel ander verhaal zijn bosrijke gebieden of weilanden met veel gras. In deze regio’s is het dragen van dichte kleding aan te raden, om zo tekenbeten te voorkomen.