Wilt u graag fruit gedroogd kopen?

fruit gedroogd

Fruit heb je in allerlei verschillende vormen en maten zo heb je fruit dat wat zuurder is qua smaak maar ook fruit die juist mega zoet is, zo heb je ook nog gedroogd fruit. Als fruit gedroogd is komt dit omdat het vocht wat erin het fruit zit uitgedroogd is. Dit kan vanzelf gaan door het een tijdje te laten staan of dit komt omdat je het fruit in de felle zon laat staan. Er zijn ook speciale apparaten die er voor zorgen dat het vocht wegtrekt uit het  fruit en dus zo gedroogd fruit maakt.

Soorten

Fruit kan dus op verschillende manieren gedroogd worden. Maar waar is fruit drogen eigenlijk goed voor? Hoe komt het dat men fruit droogt ? De grootste reden dat fruit wordt gedroogd is omdat het dan langer houdbaar is. Dit komt omdat je het vocht er uit haalt. Een andere reden is omdat gedroogd voedsel langer zijn voedingsstoffen bewaard.

Fruit is niet het enige voedsel wat men droogt ook drogen we vlees,vis en kruiden bijvoorbeeld. Gedroogd fruit gebruiken we voor meerdere dingen zo kan het zijn dat je stukjes gedroogde appel of banaan erg lekker vindt s ochtends door je yoghurt of gewoon als een lekkere snack tussendoor.