Wanneer doe je een kredietcheck?

Kredietinformatie aanvragen

Een kredietcheck is eigenlijk een soort financiële controle van een bedrijf. Hiermee kijk je of een bedrijf zijn financiën wel netjes op orde heeft, of eerder een geschiedenis heeft van te laat of niet uitbetalen. Zo weet je dus wat je aan een bedrijf hebt waar je overweegt zaken mee te doen. Je kan dus een check laten uitvoeren als je een zakendeal wil sluiten waarmee veel geld gemoeid is. Dan wordt je financiële risico minder. Maar je kan nog meer en andere informatie verkrijgen uit zo’n controle. 

Kredietinformatie aanvragen

De veelzijdigheid van een kredietcheck

Een kredietcheck geeft je niet alleen informatie over de betaling betrouwbaarheid van een bedrijf. Je kunt een kredietrapport ook gebruiken voor een soort windowshoppen. In de rapporten staan vaak ook dingen als een kredietlimiet of een branchevergelijking. Zo weet je dus niet alleen of een bedrijf in beginsel betrouwbaar is of niet, maar weet je ook of dit bedrijf geschikt is voor de klus die jij voor dat bedrijf voor ogen hebt. Het heeft geen zin om een grote opdracht uit te besteden aan een bedrijf als je weet dat het de eventuele investeringen die daarbij komen kijken, niet zou kunnen betalen. 

Is een kredietcheck laten doen gratis?

Een kredietcheck wordt gedaan door een professionele specialist. Het is namelijk niet zomaar wat cijfertjes zoeken en doorsturen. Ook worden kredietrapporten vaak op maat gemaakt. Dat kost dus ook wat tijd en moeite. Het is dus niet gratis om een kredietcheck te laten doen. Afhankelijk van wat jij in het rapport wil terugzien, kost dat meer of minder. Echter: sommige bedrijven -zoals cbmk-  bieden wel een eerste kredietcheck gratis aan.